Pilates

Het uitgangspunten van elke Pilates les zijn houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest. En dit is exact wat je zult ervaren en verbeteren tijdens deze veelzijdige les!

 

Bij elke oefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.


Wat is Pilates, voor wie is het geschikt en wat bereik ik ermee?

Tijdens Pilates gebruiken we enkel een mat. De methode is richt zich op het stretchen, versterken en balanceren van het hele lichaam. Het is een workout die lichaam en geest verenigd en zorgt voor een gestroomlijnd uiterlijk met soepele lenige spieren en een mooie houding. Uiteindelijk draait alles om je 'core'. Dit zijn de spieren die ervoor zorgen dat je lichaam in de juiste balans staat en de spieren die je wervelkolom ondersteunen.

 

Omdat de Pilates oefening worden aangepast op je individuele conditie, ervaring en flexibiliteit is deze les voor iedereen geschikt, of je nu voor het eerst meedoet of al jaren ervaring meebrengt. De les gaat uit van respect voor je lichaam en is niet belastend voor je nek en rug.

 

Wat kun je verwachten als je regelmatig aan Pilates doet?

  • Bewustwording van je lichaam, een verbeterde houding en je zult merken dat je gemakkelijker ontspant.
  • Je ademhaling wordt beter en voelt ook beter. Je wordt energieker.
  • Verbeterde lenigheid en coördinatie van het lichaam. Je kracht neemt ook toe.
  • Door de workout van het gehele lichaam wordt je op een natuurlijke manier mooi.
  • Pilates geeft je een platte buik, soepele rug en flexibele gewrichten.